Strumpor för gravida

Behöver gravida verkligen speciella strumpor? Ja, faktum är att det kan hjälpa oerhört mycket att använda strumpor speciellt anpassade för gravida. Framförallt handlar det om sockor som ger stöd och trycker med exakt rätt mängd kraft. Med den här typen av strumpor kan man i bästa fall uppnå samma lindring som vid massage, läs om gravidmassage för att förstå hur blodcirkulation och tryck hänger ihop med de krämpor som många gravida drabbas av. Eftersom många många gravida ökar i vikt under relativt kort tid så är det vanligt att benen (framförallt vaderna) svullnar. Stödstrumpor av den här typen hjälper även mot det problemet. Det finns så klart inget som säger att strumpor utesluter massage. Varför inte göra det bästa av graviditeten genom att använda både speciella strumpor för gravida samtidigt som du unnar dig en välgörande massage då och då.

Kvinna får massage på massagebänk
Gravid kvinna håller om sin mage

Leave a Reply

Your email address will not be published.